כתרי זירקוניה במצבים בהם כותרת השן (החלק החיצוני של השן) נפגעת והשן הופכת לחלשה ושברירית,
כמה זמן מחזיק שתל דנטלי?
אתם לפני הליך השתלת שיניים וזו בהחלט הוצאה כלכלית, לכן נשאלת השאלה- כמה זמן מחזיק שתל דנטלי? קראו בקצרה על אורך חיהם של השתלים ואיך לתחזק אותם
השתלת שיניים והחיים עם שתלים דנטליים הם הדבר הכי קרוב לשיניים המקוריות שלכם – השתלים חזקים, יציבים, נראים טוב וטבעי בדיוק כמו השיניים טבעיות. בנוסף לכך השתלים מתפקדים ומרגישים בדיוק כמו שיניים אמיתיות ושומרים על תפקוד תקין של חלל הפה כמו שאר השיניים שלכם.
מתי צריך השתלת שיניים?
במידה ויש צורך להחליף שן קיימת ואין אפשרות להצילה. השתלת שיניים תתבצע לרוב כשקיים מצב של חוסר בשיניים שיכול לנבוע ממספר סיבות כגון:
- ריקבון בשן\שיניים
- מחלת חניכיים חריפה שאין אפשרות לטפל בה
- שחיקה של השיניים
- טיפול שורש לא מוצלח
- פגמים מולדים
- פגיעה חיצונית בלסת (תאונה כזאת או אחרת)
לאחר קבלת צילומי רנטגן\ C.T מהמטופל, הרופא מחליט האם קיים צורך בביצוע ההליך ואם מבנה הלסת והחניכיים של המטופל מתאימים לביצוע השתלת שתל דנטלי. במידה והרופא מחליט שיש לבצע השתלת שיניים, הוא יחליט באיזו שיטה עדיף לבצע זאת לאותו המטופל (המשיכו לקרוא על סוגי השתלות שיניים.
לאחר ביצוע הבדיקה המקיפה של מצב חלל הפה, ימליץ הרופא על תוכנית טיפולים מסודרת הכוללת את סוגי השתלים שמתאימים למטופל, כמות טיפולים דרושה, אורך כל טיפול וכו'. חשוב לשים לב לכך שכל תהליך השתלת שיניים הוא פרטני ומותאם לכל מטופל באופן אישי, כך שיכול להיות שהההשתלה והשיקום יבוצעו במפגש אחד בשיטת השתלת שיניים אול און פור, אך גם יכול להיות מצב שבו יידרשו מספר פגישות וטיפולים.
הפיתוחים בטכנולוגיית השתלת שיניים, מאפשרים כיום ביצוע שתל שיתחבר עם העצם החיה בתהליך הנקרא "אוסיאואינטגרציה" שבו נבנית רקמה חיה סביב השתל ומחברת אותו לעצם. לאחר תהליך ההחלמה, מולבש הכתר על השתל ולא ניתן להבדיל בין השתל ובין שאר השיניים.
שלושת שלבי הטיפול העיקריים בתהליך של שתל דנטלי:
- הכנה של הלסת לביצוע שתל דנטלי – שתל הוא בעצם בורג טיטניום וכתר שולבש עליו ומדמה את השן שנראית לעין. רופא מומחה קודח חור קטן באיזור המיועד לשתל על מנת לשים במקום את הבורג שיחזיק את הכתר.
- קיבוע השתל- לאחר שהחור נקדח באיזור המיועד, הרופא מרחיב אותו מעט על מנת שיתאים לבורג. לאחר מכן מוחדר הבורג ועליו מורכב מעין "מגן" שתפקידו לשמור על האיזור שיתאחה בשלמותו ויתקבע בתהליך ה"אוסיאואינטגרציה".
- החלמה וכתר זמני- לאחר תקופה מסוימת (לרוב של מספר חודשים),מסירים את המגן ומניחים כתר זמני על חלקו העליון של השתל (הכתר הזמני נועד בשביל שהחניכיים והלסת "יתרגלו" לנוכחות שלו ויגדלו סביבו בצורה טבעית).
- סופו של התהליך- לאחר תקופת ההחלמה והקיבוע, מוסר הכתר הזמני ומוחלף בכתר קבוע שילווה אתכם לתקופה ארוכה ויפה
כמה זמן מחזיק שתל דנטלי?
השתל הדנטלי נועד כדי להחזיק מעמד- לכן הוא הפתרון היעיל ביותר לאורך זמן עבורכם. שלא כמו גשר דנטלי למשל, אשר מחזיק מעמד 5-10 שנים, שתלים שקובעו בצורה מקצועית ואשר מטופלים בצורה נכונה, יכולים להחזיק מינימום 10 שנים ואפילו חיים שלמים!
עובדות
- שתל דנטלי מאפשר לכם לשמור על איכות וסגנון החיים שלכם- איתם אתם לא צריכים להימנע משום פעילות או לחשוש מנפילת השתל במהלך דיבור. השתלים מקובעים לתוך עצם הלסת ואינם שונים משאר השיניים שלכם. תוכלו לנהל אורח חיים תקין ומאושר לאכול, לדבר, לצחוק ולעשות כל פעולה שהייתם עושים עם השיניים המקוריות שלכם.
- לטיפולי השתלת שיניים יש למעלה מ 95% הצלחה. מדובר בטיפול בטוח מאוד.
- השתלת שיניים שומרת על מבנה פנים וחיוך טבעי- פנים ללא שיניים עלולים לצנוח, להיראות שקועים ועצובים. שתלים דנטליים שומרים על מבנה פנים תקין ולא נראה שום שינוי חיצוני.
- השתלת שיניים שומרת ומגנה על עצם הלסת- שלא כמו שיניים תותבות אשר מונחות על עצם הלסת, השתלים מקובעים אליה כמו שורש שן רגיל ובכך שומרים על עצם הלסת.
- השתלת שיניים מסירה מכם דאגות מיותרות- כאשר השתלים ממוקמים בצורה מקצועית, אתם יכולים לשכוח מהם ולהתייחס אליהם כמו לשיניים רגילות. תשכחו מהכוס המיוחדת שלתוכה צריך לשים את השיניים התותבות שלכם. פשוט שמרו על הגיינת פה תקינה ונהלו אורח חיים מאושר, צחצחו, נקו עם חוט דנטלי ושטפו את חלל הפה כמו כל אדם אחר.
- כיום ניתן לבצע השתלת שיניים ביום אחד – יחד עם כל היתרונות שצוינו, היתרון אולי הכי משמעותי הוא שניתן כיום לבצע את כל ההשתלה ביום אחד, "להיפטר" מהעניין במהירות ומקצועיות ולחזור תוך כמה ימים בלבד לשגרת חייכם! זהו יתרון עצום שחשוב מאוד לקחת בחשבון.
זקוקים לייעוץ ללא עלות לגבי שתל דנטלי? השאירו פרטים או התקשרו: 03-5470755
מידע נוסף